Укр Eng

Колиски надії: Новини

25.09.2007

Відкрився Центр Надання допомоги новонародженим в Одесі

25 вересня відбулося відкриття Центру надання допомоги новонародженим «Колиски надії» на базі перинатального центру Одеської обласної клінічної лікарні. Центр було відкрито в рамках однойменної програми Фонду Віктора Пінчука, метою якої є зниження рівня дитячої смертності при поліпшенні якості життя врятованих дітей, а також допомога державі в переході на міжнародні стандарти реєстрації новонароджених.

Це вже одинадцятий Центр, відкритий Фондом з моменту старту програми в 2006 році. За словами Миколи Баязітова, заступника головлікаря Одеської обласної клінічної лікарні, Центр є «першим в Україні спеціалізованим блоком, розрахованим на повний цикл медичної допомоги дітям з екстремально низькою масою тіла».

Голова постійної комісії з охорони здоров'я Одеської міської ради Ірина Головатюк-Юзефпольська висловила думку, що відкриття в Одесі сучасного центру по наданню допомоги новонародженим - це надзвичайно актуальна подія. "Врятувати дитину можливо, але головне - щоб немовля не мало патологій в майбутньому. Ця апаратуру дозволяє не тільки врятувати життя дитини, але і підтримувати її в цілком адаптованих умовах в стінах лікарні до нормалізації ваги і стану здоров'я". За словами голови постійної комісії з питань охорони здоров'я Одеської обласної ради Людмила Будяк, відкриття центру "Колиски надії" - неоцінимий внесок у розвиток охорони здоров'я регіону.

Для оснащення Центру Фонд Віктора Пінчука купив найсучасніше медичне обладнання: два інкубатори (включаючи один транспортний); два неонатальних реанімаційних столи і два реанімаційних набори для новонароджених; апарат для штучної вентиляції легенів, неінвазивний апарат; фетальний монітор, графічний монітор для респіратора, два монітори тиску; лампи фототерапії, інфузійні насоси та інше обладнання. В розпорядження Центру також було передано робочу комп'ютерну станцію, цифрову фотокамеру і багатофункціональний пристрій (принтер, сканер, копіювальний апарат). Вартість всього обладнання для центру «Колиски надії» в Одесі склала 145 403 долари США.

На відкритті Центру були присутні Шунько Єлизавета Євгеніївна - головний неонатолог України; Ткачук Андрій Леонідович - заступник Голови Одеської облдержадміністрації; Будяк Людмила Сергіївна - Голова Постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства Одеської обласної ради; Головатюк-Юзефпольська Ірина Ліонеліївна - Голова Постійної комісії з охорони здоров'я Одеської міської ради; Лиман Олександр Гаврилович - головний лікар Одеської обласної дитячої клінічної лікарні; Торбінська Лариса Іванівна - головний неонатолог Одеської області та інші.

Програма «Колиски надії» реалізується вже більше року. За цей час відкрилися центри в Чернігові, Володимирці, Полтаві, Дніпропетровську, Києві, Овручі, Чернівцях, Бахчисараї та Ізмаїлі. Планується також відкриття подібних центрів в Донецьку і Сімферополі. За час існування програми в клініках-партнерах була надана допомога близько 16 тис. новонароджених. При цьому з достатнім ступенем впевненості можна стверджувати, що в 2007 році 516 новонароджених було врятовано завдяки обладнанню, встановленому в рамках проекту «Колиски надії». У 2006 році Фонд Пінчука виділив на ці цілі 2 млн. 525 тис. грн., а в 2007 році - 9 млн. 595 тис. грн.

Share |

Відео

RSS Все відео
08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії»,Телеканал ВІТА

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», TRK Ukraine

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», ICTV

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», THB

Сторінки 2 3 4 5 6 ... із 6
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»