Укр Eng

Колиски надії: Новини

22.05.2007

Відбулося відкриття нового Центру допомоги новонародженим в Україні “Колиски Надії”

22 травня у місті Чернівці на базі Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні №1 було відкрито Центр допомоги новонародженим Колиски Надії. Це сьомий Центр, відкритий з часу запуску програми в 2006 році Фондом Віктора Пінчука. Раніше Центри було відкрито у Чернігові, Володимирці, Полтаві, Дніпропетровську, Києві та Овручі.

Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я Чернівецька область має найбільш несприятливий показник смертності немовлят серед усіх областей України: зараз він майже удвічі вищий, ніж середній по країні. Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня №1 несе основне навантаження по допомозі новонародженим у регіоні і, саме тому, стикається з найбільшими складностями.

Головний лікар лікарні Роман Андрійчук відзначив, що "надання допомоги новонародженим, найбільш складній категорії хворих - потребує як спеціального обладнання, так і підготовленого персоналу" і виразив надію, що до кінця року область не буде у такому жалюгідному становищі, як сьогодні. За словами головного неонатолога Міністерства охорони здоров'я Єлизавети Шунько, "відкриття центра допомоги новонародженим у Чернівцях допоможе знизити рівень дитячої смертності і поліпшити якість життя врятованих дітей".

Однією з цілей Програми "Колиски Надії" є допомога державі у переході на стандарт Всесвітньої Організації Здоров'я, згідно якого виходжуванню підлягають усі діти віком від 22-х тижнів і вагою від 500 грам. Програма передбачає ряд кроків, серед яких технічне (до)оснащення медичних закладів, проведення навчальних тренінгів і семінарів для медперсоналу Центрів, налагодження Інтернет-комунікацій між Центрами.

Було підбито попередні підсумки роботи Програми за 2006 рік: допомогу було надано 11 390 новонародженим (461 з яких було врятовано завдяки обладнанню, встановленому в рамках проекту "Колиски Надії"). Бюджет програми в 2006 році склав 2 525 000 гривень.

Віце-президент Фонду Лариса Полякова повідомила, що в 2007 році географія Програми розшириться за рахунок відкриття Центрів в Одесі, Ізмаїлі, Сімферополі, Бахчисараї, Донецьку. Також буде продовжено співробітництво з медичними закладами-партнерами, розпочате в 2006 році. Для цих цілей Фонд виділяє 9 595 000 гривень.

"Рік тому ми відкрили перший Центр допомоги новонародженим у Чернігові і заявили, що зробимо такі центри по всій Україні. Це був пілотний проект. Сьогодні ми відкрили вже сьомий центр і підходимо до цього все більш серйозно, як до широкої програми щодо зниження дитячої смертності в Україні. Переконаний, що це дуже важливий соціальний проект, і в майбутньому ми налаштовані значно збільшити інвестиції в нього", - заявив засновник Фонду Віктор Пінчук.

Дізнайтесь більше на www.pinchukfund.org/kolibeli

Share |

Відео

RSS Все відео
08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії»,Телеканал ВІТА

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», TRK Ukraine

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», ICTV

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», THB

Сторінки 2 3 4 5 6 ... із 6
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»