Укр Eng

Новини

07.07.2022

Фонд Віктора Пінчука відкрив виставку Russian War Crimes House в шатб-квартирі НАТО в Брюсселі

6 липня 2022 року, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відкрилася виставка Russian War Crimes House. Проект організовано Фондом Віктора Пінчука та PinchukArtCentre у партнерстві з Офісом Президента України, Міністерством закордонних справ України, «Українською правдою» та Українською асоціацією професійних фотографів, а також Місією України при НАТО та Департаментом публічної дипломатії штаб-квартири. Він покликаний допомогти привернути світову увагу до жахливої ​​реальності російської агресії в Україні. 

Виставка у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі працюватиме до 15 липня та включатиме в себе «Неповну карту воєнних злочинів Росії в Україні» станом на 27 червня 2022 року, відеороботу Олексія Сая, яка починається із заяви Президента України Володимира Зеленського, і містить фотографії Мстислава Чернова, Філіпа Чина, Максима Дондюка, Павла Дорогого, Єфрема Лукацького, Михайла Палінчака, Петра Сазонова, Євгенія Завгороднього та аудіозаписи російських солдатів, які телефонують додому і розповідають про звірства, що вони вчинили.

Вперше Russian War Crimes House був представлений у колишньому Російському домі в Давосі під час Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ).

У вересні 2022 року заплановано відкриття виставки у Європейському парламенті, що дозволить широкій аудиторії побачити докази та почути історії деяких жертв, які дадуть реальне уявлення про біль і спустошення, заподіяні росією, і, що важливіше, про справжню силу українського народу та його самобутність.

А вже за тиждень, виставку Russian War Crimes House можна буде побачити в Києві у PinchukArtCentre.

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»