Укр Eng

Новини

16.06.2022

Дніпровська лікарня отримала сучасне обладнання для надскладних операцій від фондів Віктора та Олени Пінчуків

Фонди Віктора та Олени Пінчуків придбали для Дніпровської лікарні сучасне обладнання для надскладних операцій на суму понад 3 мільйони гривень. До лікарні передано портативний рентгенапарат та наркозну станцію, які допоможуть лікарям рятувати більше людей зі складними травмами.

Останні місяці всі операційні в лікарні кожного дня працюють по 18-20 годин, практично безупинно рятуючи людей зі складними політравмами. Протягом весни в 30 операційних команди лікарів провели понад 3000 операцій. Та з новим обладнанням зможуть врятувати ще більше життів. Так, портативний рентгенапарат дозволить проводити діагностику прямо в операційній, що є значно ефективнішим за транспортування пацієнта з операційної до стаціонарного МРТ. А повністю автоматизована наркозна станція не лише забезпечить суттєво більшу кількість складних операцій (нова станція стане сьомою наркозною станцією в лікарні), а й значно зменшить навантаження на анестезіологів.

Анатолій Галущак, завідувач відділення політравми: «Сучасна анестезія – це, в першу чергу, сучасне обладнання. Наркозна станція Apus x3 – найбезпечніший апарат з усіх аналогів. Він дозволяє максимально автоматизувати процес анестезії – від розрахунку оптимальної дози препарату до контролю всіх функцій організму пацієнта».

Дмитро Овчаренко, завідувач центру нейрохірургії: «З допомогою високочастотної мобільної рентген системи ми зможемо точно та оперативно відслідковувати зміни та пошкодження хребта та інших органів прямо у ході операції. Така діагностика, безумовно, допоможе нам надавати якісну допомогу важко травмованим людям».

Обидва апарата змонтовані командою технічних фахівців та вже працюють за призначенням.

Фонди Віктора та Олени Пінчуків з початку війни спрямували на допомогу армії та цивільному населенню понад 30 мільйонів доларів США. Допомогу отримують напряму та через волонтерські організації Збройні Сили України, сили територіальної оборони, медики та медичні заклади, цивільне населення.

Зокрема задля забезпечення потреб тактичної та цивільної медицини було: 

- придбано 7 сучасних броньованих машин «швидкої» для порятунку поранених військових і цивільних у гарячих точках.

- передано Міністерству оборони та Міністерству охорони здоров’я понад 50,5 тисяч трикомпонентних тактичних аптечок для військових. До кожної такої аптечки входить військовий турнікет за стандартом CAT, кровоспинні засоби Celox та бандажі.

- додатково надано 77,5 тисяч турнікетів та 32 тисячі бандажів «швидким» для порятунку людей у гарячих точках.

- передано понад 2,5 тисячі повністю екіпірованих тактичних аптечок парамедикам із «Госпітальєрів» та медикам підрозділів тероборони.

- передано 170 реанімаційних рюкзаків для парамедиків.

- надано 39 лікарням у 15 містах України необхідні медикаменти та витратні матеріали. А лікарні у гарячих точках, зокрема в Охтирці, Чернігові та Рівному, обладнали додатковими генераторами. 

- закуплено спеціальні транспортні інкубатори для евакуації та безпечного транспортування новонароджених у критичному стані для 8 лікарень у Сумській, Запорізькій, Миколаївській та Харківській областях. 

- придбано наркозну станцію для Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні в межах благодійної ініціативи Ukraine Relief Fund.

Також Фонди активно допомагають армії та силам теробороні, реалізують проекти з гуманітарної допомоги. Детальніше читайте тут.

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»