Укр Eng

Новини

09.05.2022

75 день війни: як ми допомагаємо наблизити перемогу України над рашизмом

Cьогодні 75-ий день боротьби України із рашизмом. Вже понад два місяці Віктор та Олена Пінчуки через свої структури, інструменти, зв’язки, своїми ресурсами активно допомагають армії та цивільним. З цією метою на сьогодні виділено понад 25 млн доларів США.

Допомогу отримують напряму та через волонтерські організації Збройні Сили України, сили територіальної оборони, медики та медичні заклади, цивільне населення. 

Основні напрямки допомоги:

Допомога армії та силам тероборони 

Фінансування поставок броньованих автівок, тисяч бронежилетів і шоломів, засобів зв’язку, розвідувальної техніки та іншої амуніції.

Тактична та цивільна медицина 

- Придбали 7 сучасних броньованих машин «швидкої» для порятунку поранених військових і цивільних у гарячих точках.

- Для Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я передали понад 50,5 тисяч трикомпонентних тактичних аптечок для військових. До кожної такої аптечки входить військовий турнікет за стандартом CAT, кровоспинні засоби Celox та бандажі.

- 77,5 тисяч турнікетів та 32 тисячі бандажів додатково надали «швидким» для порятунку людей у гарячих точках.

- Понад 2,5 тисячі повністю екіпірованих тактичних аптечок передали парамедикам із «Госпітальєрів» та медикам підрозділів тероборони.

- 39 лікарень у 15 містах України одержали необхідні медикаменти та витратні матеріали. А лікарні у гарячих точках, зокрема в Охтирці, Чернігові та Рівному, обладнали додатковими генераторами. 

- Спеціальні транспортні інкубатори для евакуації та безпечного транспортування новонароджених у критичному стані закуплені для 8 лікарень у Сумській, Запорізькій, Миколаївській та Харківській областях. 

Гуманітарна допомога 

- Продукти харчування, дитяче харчування, медикаменти та засоби гігієни для допомоги українцям в областях, де тривають бойові дії, та для вимушено переміщених осіб.

- Обладнання укриттів та допомога в евакуації й захисті цивільного населення.

- Гранти українським вченим у британському університеті, аби вони могли продовжувати працювати під час вимушеної евакуації.

  • фінансування проектів через платформу Dobro.UA. Реалізовано 49 проектів допомоги на місцях – у Чернігові, Харкові, Сумах, Миколаєві, Херсоні та інших містах.
  • Культурні та комунікаційні проекти для підтримки України світовою спільнотою

- Проект українського павільйону «Це Україна: Захищаючи свободу» під час 59-ї Бієнале у Венеції, реалізований спільно із Офісом Президента України, Міністерством культури та PinchukArtCentre.

- Спеціальний онлайн-захід YES на тему війни в Україні та майбутнього всього світу із провідними мислителями та істориками сучасності Ювалем Ноєм Харарі та Тімоті Снайдером і лауреаткою Пулітцерівської премії Енн Епплбаум.

Віктор та Олена Пінчуки постійно комунікують в різних форматах зі світовими лідерами від політики, бізнесу, медіа, культури та мистецтва, вченими та лідерами думок, аби дати зрозуміти, що Україна бореться не тільки за себе, а й за весь світ і відстоює демократичні цінності у всьому світі, тому Україна потребує ще більш рішучої підтримки з боку Європи та Заходу негайно. Зокрема, про це Віктор Пінчук зазначив у своїх публікаціях в іноземних ЗМІ: Wall Street Journal, Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Робота триває. 

Україна переможе!

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»