Укр Eng

Новини

07.03.2022

Віктор і Олена Пінчук спільно з міжнародними донорами запускають Фонд Допомоги Україні

У світлі нищівного нападу Росії на Україну Віктор і Олена Пінчук та Фонд Віктора Пінчука, Ерік і Венді Шмідт та Schmidt Futures, Роберт Ф. Сміт та Vista Equity Partners, Minderoo Foundation, що заснований Ендрю та Нікола Форрест, Білл Форд та General Atlantic Foundation, оголосили сьогодні про запуск  Фонду Допомоги Україні - спільну благодійну ініціативу на суму 6 мільйонів доларів США для забезпечення нагальних потреб українців, зокрема медичними товарами. 

Дана гуманітарна ініціатива створюється, аби представити спільну мету засновників - засудження жорстокого нападу Росії  та допомога постраждалим українцям.

Фонд Допомоги Україні, рахунок якого розміщуватиметься в Rockefeller Philanthropy Advisors (конструкція, яка дозволяє американським донорам робити свої пожертви відповідно до стандартів 501c3 та відповідного моніторингу, відповідно до законодавства США), буде стежити за перебігом гуманітарних потреб в Україні, і може також надавати тимчасову підтримку біженцям та іншим переміщеним особам. 

Якщо ви бажаєте зробити свій внесок у справу та/або приєднатися як партнер-засновник, просимо звертатися до Світлани Гриценко із Фонду Віктора Пінчука [email protected]

Фонд Віктора Пінчука – це незалежна приватна міжнародна благодійна організація в Україні, створена 2006 року бізнесменом та філантропом Віктором Пінчуком.

Віктор та Олена Пінчук використовують різні механізми та структури, щоб зробити свій внесок у захист України від російської агресії. Окрім діяльності Фонду Допомоги Україні, серед інших вони працюють за такими напрямками:

У тісній співпраці з Міністерством Оборони України та волонтерськими організаціями вони здійснюють пошук закордоном, закупівлю і постачання засобів індивідуального захисту військових та сил територіальної оборони, у тому числі медичних препаратів та матеріалів, які застосовуються при важких пораненнях, зокрема реанімаційних рюкзаків, тощо.



Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»