Укр Eng

Прес-релізи

27.01.2010

Президент Ізраїлю та засновник Вікіпедії обговорять роль high-tech в «революції знань» на 3-му Круглому столі з питань благодійності Фонду Виктора Пінчука в Давосі

В четвер, 28 січня 2010 р., в Давосі (Швейцарія) Фонд Віктора Пінчука проведе 3-й Круглий стіл з питань благодійності під назвою «Hi-Teach=High-Tech+Філантропія+Освіта». Це один з найбільших спеціалізованих заходів на тему благодійності, який традиційно проходить в дні проведення всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Учасниками 3-го Круглого столу, організованого Фондом Віктора Пінчука, стануть:

  • Шимон Перес (Shimon Peres), Президент держави Ізраїль;
  • Мелінда Гейтс (Melinda French Gates), співзасновниця Фонду Білла та Мелінди Гейтс (Bill & Melinda Gates Foundation);
  • Джиммі Д. Уельс (Jimmy D. Wales), засновник Вікіпедії (Wikipedia);
  • Ніколас Негропонте (Nicholas Negroponte), засновник громадської асоціації «Ноутбук кожній дитині» (One Laptop per Child (OLPC);
  • Шеллі Ескью (Shelly Esque), Президент Фонду Intel (Intel Foundation);
  • Джон Едвард Секстон (John Edward Sexton), президент Університету Нью-Йорка (New York University), який модеруватиме дискусію;
  • Віктор Пінчук (Victor Pinchuk), громадський діяч та бізнесмен, організатор заходу.

В рамках круглого столу Фонд ініціює міжнародну дискусію про шляхи розвитку освіти в 21 сторіччі, а також піднімає актуальні питання про те, як нові технології можуть підвищити доступ до отримання освіти для кожного - незалежно від місця проживання та соціального положення; як філантропи зможуть використовувати нові можливості, що відкриваються в галузі освіти; які конкретні проекти з тих, що існують сьогодні, зможуть продемонструвати «Hi-Teach» майбутнього.

Фонд Віктора Пінчука вважає, що освіта та вільне поширення знань є ключовим фактором для розвитку та підвищення якості життя, і вірить в те, що нові технології можуть здійснити революцію в освіті. Протягом сторіч філантропія доводила ефективність своїх зусиль в освітній галузі. І в 21-му сторіччі саме благодійники можуть стати рушійною силою революції знань, показавши державі та світовим інститутам необмежені можливості синергії високих технологій та освіти.

З революцією в галузі інформаційних та комунікаційних технологій (ІКТ) перед філантропами відкривається нова й перспективна ніша. Мультимедіа в Інтернеті, телекомунікації, соціальні мережі, Web 2.0 та багато інших інновацій в ІКТ радикальним чином змінюють способи отримання інформації, спілкування, навчання та обміну знаннями.

На участь у 3-му Круглому столі з благодійності зареєструвалось понад 400 чоловік, серед яких - учасники Всесвітнього економічного форуму, представники бізнесу, благодійних та громадських організацій, ЗМІ.

Серед учасників Круглого столу також будуть представники України, зокрема музикант та засновник благодійного фонду «Люди майбутнього» Святослав Вакарчук; громадський діяч та спортсмен Віталій Кличко, Президент компанії «Київстар» Ігор Литовченко, Генеральний директор Microsoft Україна Дмитро Шимків, співуправляючий партнер Horizon Capital, Президент та Головний виконавчий директор WNISEF Наталя Яресько та інші.

Генеральний Партнер 3-го Круглого столу з питань благодійності:

Партнери 3-го Круглого столу з питань благодійності:

Інформаційна довідка

Круглий стіл з питань благодійності Фонду Віктора Пінчука в Давосі (Davos Philanthropic Roundtable) - один з найбільших спеціалізованих заходів на тему благодійності, який проходить в дні проведення всесвітнього економічного форуму в Давосі та збирає разом всесвітньо відомих благодійників, підприємців, політиків та громадських лідерів, щоб обговорити найновіші підходи в благодійності та, можливо, стати джерелом натхнення для майбутніх філантропів.

Перший Круглий стіл з питань благодійності Фонд Віктора Пінчука провів у Давосі в дні Всесвітнього економічного форуму в 2008 році. Тоді ключовими спікерами стали засновник фонду «Відкрите суспільство» Джордж Сорос, редактор журналу «Economist» Метью Бішоп, президент Global Health Program Фонду Біла та Мелінди Гейтс д-р Тадатака Ямада, голова спостережної ради Фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко, головний керуючий директор (СЕО) Глобальної Ініціативи Клінтона Роберт Харісон. Модератором дискусії виступив президент Інституту Аспен, колишній президент CNN Уолтер Айзексон.

Другий Круглий стіл з питань благодійності (2nd Davos Philanthropic Roundtable) під назвою «Від Філантрокапіталізма до Філантрокризи» ("From Philanthrocapitalism to Philanthrocrisis") в 2009 році зібрав людей, які зробили важливий внесок в розвиток сучасної моделі благодійності - 42-й Президент США Вільям Дж. Клінтон (William "Bill" Jefferson Clinton); екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер (Anthony Charles Lynton Blair); бізнесмен і філантроп сер Річард Бренсон (Sir Richard Charles Nicholas Branson); лауреат Нобелівської премії миру 2006 Мухамед Юнус (Muhammad Yunus); відомий актор та засновник благодійного фонду Джет Лі (Jet Li), а також організатор заходу - громадський діяч та бізнесмен Віктор Пінчук (Victor Pinchuk). Модератором дискусії був Метью Бішоп (Matthew Bishop), бізнес-редактор журналу «Economist», співавтор книги "Філантрокапіталізм» ("Philanthrocapitalism: How the Rich Can Save the World").


Фонд Віктора Пінчука (pinchukfund.org) - це незалежна приватна міжнародна благодійна організація, що базується в Україні. Фонд був створений в 2006 році бізнесменом і громадським діячем Віктором Пінчуком. Його метою є надання новим поколінням можливості стати творцями майбутніх змін. Для її реалізації розробляються проекти та будується партнерство, як в самій Україні, так і поза її межами. Фонд інвестує у трьох основних напрямках:

  • інвестиції у людину, аби примножити людський капітал;
  • інвестиції у суспільство, аби покращити рівень соціальної взаємодії;
  • інвестиції у світ, аби сприяти поглибленню всесвітньої інтеграції.

Серед найбільш масштабних проектів фонду - програма допомоги новонародженим
«Колиски надії», загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді «Завтра.UA», центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre, міжнародна мережа YES (Ялтинська європейська стратегія) з підтримки євроінтеграційних спрямованостей України.

Фонд Віктора Пінчука є членом Європейського Центру фондів і Українського форуму грантодавців, партнером Ялтинської європейської стратегії, співпрацює з Глобальною ініціативою Клінтона та іншими неурядовими організаціями.

Share |

Повернутися до списку статей

Відео

RSS Все відео
22.02.2024

7-й Український ланч з нагоди Мюнхенської конференції з безпеки (MSC 2024)

23.01.2024

Український Сніданок у Давосі 2024. Анджей Дуда, Девід Кемерон, Дмитро Кулеба, Христя Фріланд

10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

19.09.2023

YES КОМАНДНИЙ ПУНКТ: Відкриття щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії 2023

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 

Новини

RSS Усі новини

У Полтаві відкрили надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY

12.04.2024

Відтепер інноваційний реабілітаційний центр для військових RECOVERY працюватиме і в Полтаві. Це вже 12-й центр всеукраїнської мережі, яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України. Тут зможуть отримувати безоплатні й доказові реабілітаційні послуги 2000 військових щороку.

В одеському реабілітаційному центрі RECOVERY Віктора та Олени Пінчуків запрацювало друге відділення

01.04.2024

В Одесі відкрили ще одне відділення інноваційного реабілітаційного центру RECOVERY, який надає безоплатну допомогу пораненим військовим із квітня 2023 року. Відтепер тут щороку зможуть відновлюватися понад 1500 захисників і захисниць України.


У Дніпрі відкрили вже третій реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY

22.03.2024

Надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових розпочав роботу в Дніпрі. Це вже 11-й центр національної мережі RECOVERY, яку заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України.

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»