Укр Eng

Прес-релізи

25.01.2008

Учасники 4-ої українською ланч-конференції в Давосі обговорювали вплив світової економічної кризи на Україну

 Світова економічна криза істотно не торкнеться України та економіки сусідніх країн. Таку оцінку висловив у виступі на 4-й українській ланч-конференції в Давосі, організованій Фондом Віктора Пінчука та компанією EastOne, директор Інституту міжнародної економіки Петерсена (Швеція) Фред Бергстен. «Те, що економіка України росте - позитивна риса для світової економіки в цілому», - сказав він.

В той же час, він охарактеризував два найважливіших наслідки світової економічної кризи для економіки України. Першою групою ризику, на думку Бергстена, є міжнародна торгівля.

«Уповільнення розвитку США у поєднанні з відторгненням процесу глобалізації в багатьох регіонах світу може спровокувати нову хвилю посилення протекціонізму в економічній політиці - як в Західній, так і в Східній Європі, - відзначив Бергстен. - Крім того, нова адміністрація США, цілком можливо, заперечуватиме проти відкритих ринків для продукції з інших країн, у тому числі і з України».

У цьому сенсі, вважає директор Інституту Петерсена, для України дуже важливим є вступ до Світової організації торгівлі (СОТ). «Як член СОТ Україна займатиме сильну позицію в питанні захисту ринків збуту і захисту своєї економіки».

Другою групою ризиків Фред Бергстен називає валютні. «Оскільки Україна шукає своє місце в Європейському союзі, я б порекомендував вам змінити ваш валютний курс і прив'язувати його не до долара, а до євро. Це буде важливим кроком для зміцнення фінансової системи країни», - сказав він.

Президент Європейського банку реконструкції і розвитку Жан Лем'єр в своєму виступі на ланч-конференції як позитивні моменти ситуації в Україні назвав поліпшення бізнес-оточення і розвиток банківського сектора. В той же час, перед Україною стоять сьогодні серйозні виклики.

Перш за все, на думку Лем'єра, це необхідність термінової розробки ефективної енергетичної політики, включаючи політику енергозбереження. Крім того - перед Україною стоїть серйозне питання розвитку інфраструктури. «В неї треба інвестувати, - сказав президент ЄБРР, - Ви це робите, і увага до партнерства держави та приватного сектора в питаннях розвитку інфраструктури збільшується, особливо в рамках підготовки Євро-2012. Проте, інфраструктуру потрібно розвивати не тільки для футболу, але і для збільшення конкурентоспроможності економіки".

9-й президент Всесвітнього банку Джеймс Вульфенсон відзначив, що головне в сьогоднішній ситуації для України - дати чітке розуміння інвесторам, що політичне протистояння в країні подолане. «Друге, що нас хвилює - це включення України до міжнародних інституцій, - сказав він. - Впевненість в Україні така, що коли в майбутньому це буде досягнуто, це буде серйозною заявою для міжнародного співтовариства».

Президент України Віктор Ющенко, який виступив на ланч-конференції, розповів про план найближчих дій України щодо інтеграції в світові інституції, повідомивши, що вже 5 лютого відбудеться приєднання України до СОТ. «Це буде великий і знаменний день для України та її партнерів», - сказав глава держави. Крім того, він зробив акцент на ініціативі України з переговорів з Європейським Союзом з питання формування зони вільної торгівлі. Президент України виразив впевненість в тому, що 2008 рік стане переломним в цьому питанні. Третім важливим напрямком інтеграції Віктор Ющенко вважає переговори з ЄС про укладення нової розширеної угоди.

Як повідомлялося, 25 січня в Давосі інвестиційно-консалтингова компанія EastOne та Фонд Віктора Пінчука провели ланч-конференцію «Україна. Що далі?» («Ukraine. What`s next?»). Основний акцент конференції 2008 року було зроблено на глобальних викликах, що стоять перед Україною як частиною глобального економічного і геополітичного простору. Конференція пройшла в Morosani Schweizerhof Hotel. Ключовими доповідачами виступили Президент України Віктор Ющенко, 9-й президент Всесвітнього банку Джеймс Вульфенсон, директор Інституту міжнародної економіки Петерсена Фред Бергстен, а також віце-президент PepsiCo і головний керуючий директор PepsiCo International Майкл Уайт.

Довідка

Фонд Віктора Пінчука - найбільша добродійна організація України, створена в 2006 році бізнесменом і меценатом Віктором Пінчуком. Фонд розробляє і реалізує соціальні проекти, спрямовані на розвиток України і появу нової генерації українських лідерів.
Пріоритетними сферами діяльності Фонду є охорона здоров'я, освіта, культура, права людини, глобальна інтеграція України і розвиток місцевих громад.
Серед найбільш масштабних проектів фонду - програма «Колиски надії», в рамках якої відкриваються центри допомоги новонародженим в усіх регіонах України, стипендіальна програма для студентів Завтра.UA, створення музею сучасного мистецтва PinchukArtCentre.
Фонд Віктора Пінчука є членом Європейського Центру фондів і Українського Форуму грантодавців, є партнером Ялтинської європейської стратегії, співробітничає з Глобальною ініціативою Клінтона та іншими неурядовими організаціями.

EastOne - міжнародна інвестиційно-консалтингова група, що надає послуги із стратегічного та інвестиційного управління портфелями активів з високою галузевою і географічною диверсифікацією. Компанія створена в 2007 році українським бізнесменом Віктором Пінчуком.
Інвестиційний портфель, відносно якого група EastOne здійснює стратегічне консультування, охоплює більше 20 бізнесів і широкомасштабних проектів, серед яких, - трубно-колісна компанія ІНТЕРПАЙП, медіа-активи (СТБ, Новий, ICTV, газета "Факти" та ін.), АКБ "Укрсоцбанк", ВАТ "Дніпроспецсталь". Компанія здійснює свою діяльність в Україні, США, Центральній і Східній Європі, Росії і країнах СНД.
Посаду CEO групи EastOne обіймає Геннадій Газін. Головний офіс групи знаходиться в Лондоні, представництва - в Києві та Дніпропетровську (Україна).

Контакти:
Прес-служба Фонду Віктора Пінчука
Тел.: + 380 44 494 11 48, факс: + 380 44 494 11 49.
e-mail: [email protected]

Share |

Повернутися до списку статей

Відео

RSS Все відео
22.02.2024

7-й Український ланч з нагоди Мюнхенської конференції з безпеки (MSC 2024)

23.01.2024

Український Сніданок у Давосі 2024. Анджей Дуда, Девід Кемерон, Дмитро Кулеба, Христя Фріланд

10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

19.09.2023

YES КОМАНДНИЙ ПУНКТ: Відкриття щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії 2023

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 

Новини

RSS Усі новини

У Полтаві відкрили надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY

12.04.2024

Відтепер інноваційний реабілітаційний центр для військових RECOVERY працюватиме і в Полтаві. Це вже 12-й центр всеукраїнської мережі, яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України. Тут зможуть отримувати безоплатні й доказові реабілітаційні послуги 2000 військових щороку.

В одеському реабілітаційному центрі RECOVERY Віктора та Олени Пінчуків запрацювало друге відділення

01.04.2024

В Одесі відкрили ще одне відділення інноваційного реабілітаційного центру RECOVERY, який надає безоплатну допомогу пораненим військовим із квітня 2023 року. Відтепер тут щороку зможуть відновлюватися понад 1500 захисників і захисниць України.


У Дніпрі відкрили вже третій реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY

22.03.2024

Надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових розпочав роботу в Дніпрі. Це вже 11-й центр національної мережі RECOVERY, яку заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України.

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»