Укр Eng

Прес-релізи

18.10.2006

Стівен Спілберг та Віктор Пінчук презентують повнометражний документальний фільм Сергія Буковського про Голокост в Україні

Контакти:

Таліа Коен                              
USC Shoah Foundation Institute                       
University of Southern California                   
(213) 740-6036      

Микита Потураєв

(38) 044 494 11 48

[email protected] 

 Cпільне виробництво Інституту Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії (США)та Фонду Віктора Пінчука (Україна)

ЛОС АНДЖЕЛЕС, КАЛІФОРНІЯ/КИЇВ, Україна.
18 жовтня цього року у Міжнародному центрі культури та мистецтв (колишній Жовтневий палац)  у Києві відбудеться презентація фільму режисера Сергія Буковського «Назви своє ім'я».

Фільм, який розповідає про трагедію Голокосту в Україні під час Другої світової війни, буде представлений співпродюсерами проекту - всесвітньо відомим американським кінорежисером
Стівеном Спілбергом та українським бізнесменом та громадським діячем Віктором Пінчуком.
У презентації також приймуть участь герої фільму - люди, які пережили один з найстрашніших геноцидів у сучасній історії людства.   

Для Стівена Спілберга, який має українські коріння (його предки походять з Одеси), це буде перший візит на терени колишнього Радянського Союзу. На зустріч з паном Спілбергом, який відомий у світі не лише своїми художніми фільмами, але й активною підтримкою проектів з дослідження історії Голокосту, запрошені представники політичної і культурної еліти та єврейських громад.

Повнометражна документальна стрічка про Голокост  в Україні була вироблена Інститутом візуальної історії та просвіти Фонду Шоа (Катастрофи). Ініціаторами та виконавчими продюсерами проекту стали Стівен Спілберг (засновник Фонду Шоа) та Віктор Пінчук (засновник Корпорації «Інтерпайп» і благодійного Фонду Віктора Пінчука), які вперше обговорили ідею створення такого фільму ще наприкінці 2004 року.

Режисер фільму «Назви своє ім'я» Сергій Буковський запрошує у драматичну подорож від минулого до сучасності. Режисер та три українські студентки-журналістки разом із глядачами відкривають для себе свідчення євреїв, що пережили трагедію і уникли жорстокої страти, та тих, хто попри смертельну небезпеку знайшов у собі мужність рятувати друзів і сусідів під час Голокосту. Герої стрічки діляться подробицями пережитого, а глядачам час від часу надається нагода зазирнути у сьогодення і побачити страшні сліди нацистської окупації, які досі залишаються помітними на землі України та у людських душах.

«Готуючись до роботи над фільмом ми переглянули близько 500 свідчень, які були зібрані Інститутом Фонду Шоа та зберігаються у Лос-Анджелесі. Під час перегляду я бачив, що на основі кожного з цих свідчень можна зробити окремий фільм» - говорить режисер «Назви своє ім'я» Сергій Буковський.   

Стівен Спілберг, який заснував Фонд Шоа у 1994 році, переконаний у важливості дослідження Голокосту в Україні, де нацистами було закатовано близько півтора мільйони євреїв: «Необхідно, щоб історії та досвід людей, які пережили цю трагедію в Україні, почули та побачили у світі ті, хто можливо не знали, що відбувалось в Україні під час Голокосту. Фільм Сергія говорить переконливою мовою мистецтва і добре передає емоції, пережиті студентками під час їхньої подорожі у часі . Я також хочу висловити свою вдячність моєму другові, Віктору Пінчуку, чия щира і активна допомога та прагнення зробити фільм, присвячений цій темі, надали можливість Інституту Фонду Шоа для створення «Назви своє ім'я». Я високо ціную нашу співпрацю».

«Вкрай важливо навчатись таким урокам історії. Свідчення, що були зібрані Інститутом Фонду Шоа і які ви побачите у фільмі, є найкращим вчителями по цій темі для України і всього світу. Я дуже радий, що разом із майстром світового кіно та видатною людиною - Стівеном Спілбергом, ми допомогли Сергію Буковському та Інституту Фонду Шоа створити фільм, який проливає світло на одну із темних сторінок нашого минулого» - каже Віктор Пінчук.

«Говорити про те, як важлива толерантність, завжди на часі, особливо з огляду на те, що ми вшановуємо шістдесят п'яту річницю подій у Бабиному Яру», - вважає історик Даглас Грінберг, виконавчий директор Інституту Фонду Шоа, -  «Назви своє ім'я» оповідає нам всім про одні з найтемніших моментів у історії людства; ми сподіваємось і розраховуємо, що фільм не лише буде повчальним щодо минулого, але й наштовхне на розмову про майбутнє».

«Назви своє ім'я» створено з використанням свідчень російською та українською мовами з архівів Інституту Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії (USC Shoah Foundation Institute) та нових зйомок, здійснених в Україні.

USC Shoah Foundation Institute продовжує співпрацю з Фондом Віктора Пінчука, спрямовану на подальшу підтримку та використання фільму. Зокрема, на початку 2007 року буде завершено роботу над посібником для вчителів, що супроводжуватиме фільм, який має стати частиною широкої освітньої програми по історії Голокосту.

Про Інститут Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії
(USC Shoah Foundation Institute)


Завдяки зібранню, що складається з близька 52 000 відеосвідчень, записаних 32 мовами у 56 країнах, архів USC Shoah Foundation Institute є найбільшим історичним відеоархівом у світі.  Інститут зібрав свідчення тих, кому вдалося вижити під час нацистського геноциду - євреїв, гомосексуалістів, Свідків Єгови, циган, жертв євгеніки, а також тих, хто надавав допомогу та рятував приречених на знищення. У зібранні Фонду є також свідчення політичних в'язнів, солдатів визвольних армій, свідків визволення та учасників судів над військовими злочинцями.  

Місія USC Shoah Foundation Institute спрямована на подолання упередженого ставлення, нетерпимості та фанатизму і тих страждань, що вони несуть за собою - через застосування з освітніми цілями історичних відео матеріалів інституту. Для забезпечення доступу громадськості до  архівів та надання стипендій у різних галузях досліджень інститут заручається підтримкою партнерів у Сполучених Штатах та по всьому світу.  Інститут та його партнери також використовують архіви для розробки освітніх продуктів та програм для використання у багатьох країнах різними мовами.  

Про Фонд Віктора Пінчука

Фонд розробляє та підтримує проекти, які сприяють розвитку та модернізації України. Шість головних напрямів діяльності Фонду були обрані за принципом їх стратегічного значення для майбутнього країни. У сфері охорони здоров'я виконується програма «Колиски надії», яка передбачає створення загальноукраїнської мережі центрів допомоги новонародженим. Спільно з Фондом Білла Клінтона та Фондом Олени Франчук «АНТИСНІД» готується нова програма боротьби із СНІДом. У сфері освіти Фондом розпочато стипендіальну програму «Завтра.UA» та створюється Школа Економіки. Важливою культурною подією стало відкриття у Києві найбільшого у Східній Європі Центру сучасного мистецтва. Разом з Фондом Джорджа Сороса Фонд Віктора Пінчука підтримує програми правового захисту малозабезпечених. Фонд також приймає активну участь у проектах, що спрямовані на забезпечення подальшої інтеграції України до Європейської та світової спільноти. У регіонах України Фонд Віктора Пінчука підтримує проекти розвитку та допомоги місцевим громадам.  



Над фільмом «Назви своє ім'я» працювали

 Режисер 
 Сергій Буковський
 Виконавчі продюсери    Стівен Спілберг та Віктор Пінчук
 Виробництво USC Shoah Foundation Institute
 Виконавчий директор
 Даглас Грінберг
 Відповідальний за виробництво Кім Саймон
 Продюсер 
 Марк Едвардс
 Головні оператори
 Роман Єленський, Володимир Кукоренчук
 Режисер монтажу
 Антон Гойда
 Оригінальна музика Вадим Храпачов
 Саунд-дизайнер    Ігор Барба
Координатор проекту
 Вікторія Бондар
 Виробництво в Україні Film Plus, Ltd
Share |

Повернутися до списку статей

Відео

RSS Все відео
22.02.2024

7-й Український ланч з нагоди Мюнхенської конференції з безпеки (MSC 2024)

23.01.2024

Український Сніданок у Давосі 2024. Анджей Дуда, Девід Кемерон, Дмитро Кулеба, Христя Фріланд

10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

19.09.2023

YES КОМАНДНИЙ ПУНКТ: Відкриття щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії 2023

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 

Новини

RSS Усі новини

У Полтаві відкрили надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY

12.04.2024

Відтепер інноваційний реабілітаційний центр для військових RECOVERY працюватиме і в Полтаві. Це вже 12-й центр всеукраїнської мережі, яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України. Тут зможуть отримувати безоплатні й доказові реабілітаційні послуги 2000 військових щороку.

В одеському реабілітаційному центрі RECOVERY Віктора та Олени Пінчуків запрацювало друге відділення

01.04.2024

В Одесі відкрили ще одне відділення інноваційного реабілітаційного центру RECOVERY, який надає безоплатну допомогу пораненим військовим із квітня 2023 року. Відтепер тут щороку зможуть відновлюватися понад 1500 захисників і захисниць України.


У Дніпрі відкрили вже третій реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY

22.03.2024

Надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових розпочав роботу в Дніпрі. Це вже 11-й центр національної мережі RECOVERY, яку заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України.

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»