Укр Eng

Прес-релізи

08.06.2017

107й мер Нью-Йорка Руді Джуліані прочитав публічну лекцію «Україна та роль США в контексті глобальних викликів» на запрошення Фонду Віктора Пінчука

7 червня 2017 року Руді Джуліані, 107й мер Нью-Йорка, на запрошення Фонду Віктора Пінчука, прочитав публічну лекцію «Україна та роль США в контексті глобальних викликів». Слухачами лекції стали понад 600 українських студентів, науковців та лідерів думки.

У своїх ремарках Руді Джуліані зазначив: «Вам потрібні закони, які захищають людей – закони, що застосовуються чесно і без корупції. На мою думку, в України неймовірне майбутнє: у вас чудові природні ресурси, у вас надзвичайні, напрочуд винахідливі і працьовиті люди, і тепер в вас є свобода – все, що потрібно для успіху. Я думаю, вас стримує корупція. Вона повинна бути викоренена з вашого суспільства». Пан Джуліані пояснив, що «верховенство права – це коли в вас чесна поліція, чесні прокурори, чесні судді і чесні політичні лідери».

Звертаючись до молоді в аудиторії, Руді Джуліані підкреслив, що «лише голосування за когось на виборах не забезпечує те, що ми по-справжньому можемо вважати демократією. Я б назвав це хибною демократією. Справжня демократія – це країна, в якій ви обираєте можновладців, але ви також користуєтесь верховенством права і ви також поважаєте права людини і людську гідність. Саме в цьому полягає справжня демократія. Ви маєте зробити це власноруч і все залежатиме від вас, адже наступне покоління – це ви!».

Висловлюючи своє ставлення до подій в Україні, Руді Джуліані наголосив: «Я вважаю, що Східна Україна має повернутись до складу України, і що це має бути задачею не лише для США, але для міжнародної політики Заходу загалом. Вторгнення було незаконним, і з цієї причини були введені санкції. Якщо їх потрібно посилити, вони будуть посилюватись доти, поки ви не зможете домовитись і повернутись до того стану, який був раніше. Ці кордони були гарантовані різними домовленостями та угодами, які були порушені».

«На мою думку, Крим – це порушення базового міжнародного законодавства. Це було незаконне вторгнення в суверенну країну, яке, нажаль, трапилось, оскільки США не відреагували у належний спосіб. Західна Європа стала демонстрацією нашої слабкості. Можливо, якби ми діяли одразу і дуже швидко, і вжили б одразу надзвичайно жорстких санкцій від самого початку, можливо, ми могли б повернути ситуацію назад, і вона б не поширилась на решту Східної України», - додав він.

Модератором дискусії виступив бізнесмен та філантроп Віктор Пінчук, який запропонував майбутнім лідерам України сформулювати власні меседжі, які б пан Джуліані міг донести до США. Запитання студентів стосувались питань кібербезпеки, екології, бюджетування, а також його досвіду за часів, коли він був мером Нью-Йорка.

Наприкінці своєї промови Руді Джуліані наголосив, що поставити перед собою мету – це перший крок на шляху її досягнення. Тому він порадив молодій аудиторії ставити перед собою мету, мати оптимізм і сміливість, наполегливо працювати і розвивати власні комунікаційні навички.

Крім лекції, Руді Джуліані зустрівся з Президентом України Петром Порошенком, Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, Мером Києва Віталієм Кличком, Генеральним Прокурором України Юрієм Луценком, Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, а також з українськими реформаторами.

Добірка фотографій заходу доступна за посиланням.

У рамках проекту «Публічні лекції», починаючи з 2006 року, Фонд Віктора Пінчука регулярно запрошує до України провідних мислителів, політиків та громадських діячів, щоб обговорити виклики, що постають перед світом та Україною. Організація такого діалогу між світовими лідерами та українськими студентами дозволяє Фонду уже впродовж десятиріччя робити внесок у виховання нового покоління відповідальних лідерів.

У попередні роки із лекціями, зокрема, виступили Френсіс Фукуяма, професор міжнародної політекономії Університету Джонса Гопкінса; Мухаммад Юнус, Лауреат Нобелівської премії миру 2006 р.; Джеймс Вулфенсон, 9-й Президент Світового банку; Колін Пауелл, 65-й Державний секретар США; Хав’єр Солана, Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки (1999-2009) та Генеральний секретар НАТО (1995-1999); Йошка Фішер, Віце-канцлер Німеччини (1998-2005); Білл Клінтон, 42-й Президент США; Шимон Перес, 9-й Президент Ізраїлю; Тоні Блер, Прем’єр-міністр Великобританії (1997–2007); Домінік Стросс-Кан, директор-розпорядник МВФ (2007-2011); Мічіо Каку, професор теоретичної фізики ім. Генрі Семата; Джиммі Вейлз, засновник Вікіпедії та фонду Вікімедіа; Томас Фрідман, журналіст New York Times, трикратний лауреат Пуліцерівської премії; Кондоліза Райс, 66-й Державний секретар США; Девід Камерон, Прем’єр-міністр Об’єднаного королівства Великобританії та Північної Ірландії (2010-2016); Ньют Гінгріч, 50-й Спікер Палати Представників США та інші.

Студенти найбільшої загальнонаціональної стипендіальної програми Завтра.UA та стипендіати міжнародної освітньої програми Всесвітні студії Фонду Віктора Пінчука регулярно відвідують публічні лекції світових лідерів у Києві, де вони дізнаються про глобальні перспективи та надихаються для власних починань.

Фонд Віктора Пінчука — це незалежна приватна міжнародна благодійна організація, базована в Україні. Фонд створив 2006 року бізнесмен і громадський діяч Віктор Пінчук. Мета Фонду — дати можливість новим поколінням змінити країну і світ. Для її реалізації уже протягом десяти років розробляються проекти і будується партнерство в самій Україні та поза її межами. З 2006 року в проекти, спрямовані на трансформацію України, інвестовано понад 125 млн доларів США.

Проекти Фонду Віктора Пінчука охоплюють мережу центрів допомоги новонародженим «Колиски надії», найбільшу в Україні приватну загальнонаціональну програму з підтримки талановитої молоді «Завтра.UA», освітній проект «Всесвітні студії» (гранти українцям на здобуття вищої освіти за кордоном), центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre — найбільший арт-центр в Україні і східноєвропейському регіоні, що надає вільний доступ до сучасного мистецтва, яке надихає мислити по-новому. Фонд підтримує міжнародну мережу YES (Ялтинська європейська стратегія), засновану 2004 року; це найбільша неурядова платформа в Україні й регіоні, покликана сприяти інтеграції України у Європу і світ.

Також Фонд виступив ініціатором і дав грант на створення загальнонаціональної онлайн-платформи «Українська біржа благодійності», спрямованої на розвиток громадянської філантропії в країні. Фонд є членом Європейського центру фондів та Українського форуму грантодавців, співпрацює з Глобальною ініціативою Клінтона, Атлантичною радою, Фондом віри Тоні Блера та іншими неурядовими організаціями.

Офіційний сайт: www.pinchukfund.org

Прес-офіс Фонду Віктора Пінчука:
Е-mail: [email protected]
Офіс: +380 44 494 11 48

Share |

Повернутися до списку статей

Відео

RSS Все відео
21.05.2011

21.05.2011 - Сюжет про Форум Завтра.UA-2011 на телеканалі ICTV

18.05.2011

Відеозвернення Олафура Еліассона

07.04.2011

Промо телетрансляції церемонії нагородження Премії "Гордість країни 2010"

02.03.2011

Сюжет про програму "Всесвітні студії" в ефірі "Підйому"

Сторінки 117 118 119 120 121 ... із 121
 

Новини

RSS Усі новини

У Полтаві відкрили надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY

12.04.2024

Відтепер інноваційний реабілітаційний центр для військових RECOVERY працюватиме і в Полтаві. Це вже 12-й центр всеукраїнської мережі, яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України. Тут зможуть отримувати безоплатні й доказові реабілітаційні послуги 2000 військових щороку.

В одеському реабілітаційному центрі RECOVERY Віктора та Олени Пінчуків запрацювало друге відділення

01.04.2024

В Одесі відкрили ще одне відділення інноваційного реабілітаційного центру RECOVERY, який надає безоплатну допомогу пораненим військовим із квітня 2023 року. Відтепер тут щороку зможуть відновлюватися понад 1500 захисників і захисниць України.


У Дніпрі відкрили вже третій реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY

22.03.2024

Надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових розпочав роботу в Дніпрі. Це вже 11-й центр національної мережі RECOVERY, яку заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України.

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»