Укр Eng

Інтерв’ю та статті

29.04.2010

Віктор Пінчук став першим в історії українським громадським діячем, що увійшов до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу "TIME"

t100think_victor_pinchuk.jpgВіктор Пінчук став першим в історії українським громадським діячем, що увійшов до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу «TIME» (2010 TIME 100: The World's Most Influential People). Він посів 7-е місце в категорії Мислителі(Thinkers), до якої також увійшли засновник Apple Computer Стів Джобс; Міністр Ментор Сінгапура Лі Кван Ю; суддя Верховного суду США Соня Сотомайор та дизайнер Заха Хадід.

Time 100: The World's Most Influential People - один з найбільш авторитетних світових рейтингів, який публікується з 2004 року. Цього року журнал розподілив список за чотирма категоріями - лідери, художники, мислителі та герої. Журнал вносить до цього списку «трендсеттерів» - тих людей, які «формують світ» та змінюють його. Авторитетний список не політичний за своєю природою - люди в ньому оцінюються не за обсягом повноважень, а за ступенем впливу на тенденції сучасного світу, який створюється силою, талантом та моральним прикладом учасників списку.

Пояснюючи читачам принцип укладання списку, управляючий редактор «TIME» Річард Штенгель відмітив: «Ми шукаємо людей, чиї ідеї та дії революціонізують галузі, в яких вони працюють і змінюють наше життя. Їх інновації та зусилля допоможуть змінити світ в найближчі роки».

Віктор Пінчук став першим неполітичним діячем з України, який потрапив до списку 2010 TIME 100: The World's Most Influential People і отримав світове визнання як громадський діяч, філантроп і меценат. Цього року Віктор Пінчук став єдиним українцем серед учасників списку.

Коментуючи входження до списку «TIME 100», Віктор Пінчук сказав:«Потрапити до списку 100 найвпливовіших людей світу такого видання як «TIME» - це велика честь для мене. Це знак того, що ти працюєш у вірному напрямку. Участь у рейтингу TIME 100 - це й певний знак для всієї України. Це ще одне міжнародне визнання того, що в країні, в її громадянському суспільстві є потенціал глобального рівню».

Він також додав: «Я і мій Фонд будемо робити все для того, щоб в наступних списках «TIME 100» з'являлись нові українські імена: громадських лідерів та політиків, мислителів та художників, музикантів та спортсменів - особистостей такого масштабу, які будуть здатні змінювати Україну та світ на краще».

Сер Елтон Джон зазначив у своєму тексті, написаному спеціально для списку журналу «TIME 100»: «Відданість Віктора Україні не знає меж. Коли я був в Києві, я відкрив для себе пристрасне захоплення Віктора мистецтвом. Він створив перший в Україні крупний центр сучасного мистецтва, в якому ми представили добірку фоторобіт з моєї колекції. Підтримка, яку він надає мистецтву, безмежна - від створення першого в країні приватного камерного оркестру до заснування Future Generation Art Prize - премії для молодих художників по всьому світі».

Також Елтон Джон відмітив: «Він - головний поборник вступу своєї країни в Європейський Союз. Також він героїчно бореться з антисемітизмом - він співпрацював зі Стівеном Спілбергом зі створення фільму, що привертає увагу до життя української єврейської спільноти в часи Голокосту. Своєю роботою в усіх цих сферах Віктор демонструє свою любов до нашої планети і робить світ кращим».

Серед інших учасників списку «TIME 100» - такі політичні та державні діячі як: Луїс Інасіо Лула де Сілва, Барак Обама, Режеп Ердоган, Домінік Стросс-Кан. До нього також увійшли бізнесмени та громадські діячі: Стів Джобс, Білл Клінтон, Джет Лі, Опра Уінфрі, Елтон Джон. З країн СНД до списку увійшов художній керівник Маріїнського театру Валерій Гергієв.

За час існування проекту журналу «TIME» до нього входили:

  • Опра Уінфрі входила до списку 7 разів.
  • Хілларі Клінтон - 5 разів.
  • Джордж Буш, Джордж Клуні, Білл Гейтс, Ху Цзиньтао, Стів Джобс, Барак Обама, Кондоліза Райс - 4 рази.
  • Папа Бенедикт Шістнадцятий, Білл Клінтон, Далай-Лама Чотирнадцятий, Нельсон Мандела та Ангела Меркель - 3 рази.

Серед тих, хто входив до списку - Гордон Браун, Ніколя Саркозі, Тед Тернер, Карлос Слім, Кейт Уінслет, Том Хенкс, Тайгер Вудс, Сара Пелін, Бред Пітт та Анджеліна Джолі, Тоні Блер, Пол Аллен, Такеши Муракамі, Леонардо ДіКапріо, Мартін Скорсезе, королева Єлизавета Друга, Арнольд Шварценеггер, Майкл Блумберг, Уоррен Баффет, Альберт Гор, Річард Бренсон, Ехуд Ольмерт, Первез Мушараф, Квентін Тарантіно, Ден Браун, Кофі Аннан, папа Іоанн Павло Другий, Боно. В 2005 році до списку «TIME 100» вперше увійшов Віктор Ющенко - на той момент Президент України.

Весь список 2010 TIME 100: The World's Most Influential People

Стаття про Віктора Пінчука в списку 2010 TIME 100

Джерело: Time
Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»