Укр Eng

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр»

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр»

Share |

babynyar_logo_new.png

Ми підтримуємо Меморіальний центр голокосту «Бабин Яр» - проект, що вшановує пам'ять загиблих у вересні 1941 року від рук нацистів у Бабиному Яру. Ми підтримуємо цю ініціативу з метою інформування про масове знищення євреїв та інших народностей на території України та колишнього Радянського Союзу, недостатньо усвідомлене по всьому світі, а також для культивування терпимості та відкритості шляхом збереження живої історії та засвоєння уроків минулого.

Вже понад 10 років Віктор Пінчук та Фонд Віктора Пінчука надають підтримку проектам із вшанування пам’яті трагедії Голокосту, що покликані підвищувати інформованість та рівень розуміння громадськості, зокрема, серед молодших поколінь. У числі таких проектів: «Назви своє ім’я» - документальний фільм, виконавчими співпродюсерами якого виступили Стівен Спілберг та Віктор Пінчук; навчально-методичний посібник для шкіл, присвячений Голокосту; «Голокост від куль: масові розстріли євреїв в Україні 1941–1944» - виставку, основану на матеріалах, зібраних французьким католицьким священиком, отцем Патріком Дебуа, що була представлена в партнерстві з Меморіалом Голокосту (Memorial de la Shoah) та командою «Яад-Ін Унум» (Yahad-In Unum - «Разом»), та ін.

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» задуманий, як унікальний простір, що сприяє міжнародному діалогу та злагоді, створює платформу для дискусій навколо питань толерантності, справедливості й поваги, і вибудовує порозуміння між культурами. Ця ініціатива покликана об’єднати і підтримати всіх, хто працює над створенням меморіалу та музею в Бабиному Яру, як надважливим елементом, якого бракувало меморіальній карті Європи. Ініціатива керується принципами повної прозорості, відкритості, інклюзивності та послідовності.

babynyar.org


Новини

RSS Усі новини

Звернення Віктора Пінчука

02.05.2022

Сьогодні я прийшов до будинку на вулиці Володимирській 45. До одного з найважливіших для мене місць у Києві. З цього будинку мій дід-єврей на світанку 22 червня 1941 пішов воювати проти Гітлера.

У Бабиному Яру відкрили «Кристалічну стіну плачу». На відкритті були присутні президенти України, Ізраїлю та Німеччини

08.10.2021

6 жовтня у Бабиному Яру відбулась офіційна церемонія вшанування пам’яті жертв трагедії за участю Президента України Володимира Зеленського та президентів Німеччини й Ізраїлю – Франка-Вальтера Штайнмаєра та Іцхака Герцога.

Відкривається перша черга меморіалу в Бабиному Яру. Наглядова рада Меморіального центру Голокосту звітувала про результати 5 років роботи

06.10.2021

У Бабиному Яру відкривається перша черга меморіалу. Сьогодні, 6 жовтня, всесвітньо відома художниця-концептуалістка Марина Абрамович представить новий меморіальний об’єкт – «Кристалічну стіну плачу». До кінця року буде готовий перший музейний простір – «Курган».

 

19 жовтня відбулось друге засідання Наглядової ради Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»

19.10.2017

Були озвучені підсумки роботи за рік та окреслені пріоритетні напрями розвитку проекту.

Віктор Пінчук увійшов у Наглядову Раду Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»

19.03.2017

Віктор Пінчук, український бізнесмен і філантроп, засновник групи Eastone та Фонду Віктора Пінчука, увійшов до складу 11 учасників Наглядової Ради Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»

Віктор Пінчук приєднався до ініціативи створення Меморіального центру пам'яті Голокосту в Бабиному Яру.

30.09.2016

В 75-ту річницю одного з найбільш кричущих злочинів Другої світової війни учасники широкої міжнародної коаліції зібралися в Києві, щоб оголосити про свій намір створити в Україні меморіальний центр для вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру.

Сторінки 1 ... із 1
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»