Укр Eng

Прес-релізи

28.09.2016

За підтримки Фонда Віктора Пінчука Яд Вашем запустив онлайн навчальне середовище про Бабин Яр

Міжнародна школа викладання та вивчення Голокосту при меморіальному комплексі «Яд Вашем» за підтримки Фонду Віктора Пінчука запустила навчальну онлайн платформу із вивчення історії Бабиного Яру. Цей проект є сучасним освітнім онлайн інструментом вивчення історії Бабиного Яру, де відбулося масове вбивство тисяч євреїв та людей інших національностей, які сприймалися ворогами Третього Рейху під час німецької окупації Києва з вересня 1941 до листопада 1943.

Навчальна платформа містить мультимедійні ресурси – історичні та навчальні матеріали, первинні джерела, письмові та відео-свідчення, фотографії – для використання в педагогічній практиці викладання історії Бабиного Яру. Платформа надає навчальні матеріали про знищення євреїв Києва під час Голокосту, пропонує історичний огляд київської єврейської громади, а також загальні відомості про Голокост на окупованих територіях СРСР. Крім того, вона представляє післявоєнні зусилля місцевого єврейського населення із вшанування пам’яті про Голокост.

Онлайн-платформа використовує унікальну педагогічну філософію і міждисциплінарний підхід Міжнародної школи викладання та вивчення Голокосту при меморіальному комплексі «Яд Вашем». Вона надає знання та доступ до молодшого покоління - відповідно до місії Фонду Віктора Пінчука про надання новим поколінням можливості стати творцями майбутніх змін, які створюватимуть нову, відкриту, толерантну і демократичну Україну, інтегровану з Європою та рештою світу.

Запуск навчальної платформи збігається із відзначенням 75-ої річниці трагедії Бабиного Яру задля внесення вкладу до усвідомлення, як в Україні, так і по всьому світу, трагедії Бабиного Яру і «Голокосту від куль» на окупованих територіях колишнього Радянського Союзу.

Про Бабин Яр

Бабин Яр, урочище, розташоване у північно-західній частині Києва, столиці України, є місцем масових вбивств близько 34 000 євреїв наприкінці вересня 1941 р. Через тиждень після того, як німці захопили Київ, 19 вересня 1941, вони вирішили знищити євреїв міста. 28 вересня євреям було наказано зібратися наступного ранку для переселення. Вони йшли до Яру, і діставшись місця, були змушені здати все своє особисте майно. Їм наказали роздягнутися і підходити до краю групами по 10 осіб. Коли вони досягали краю, їх розстрілювали члени Німецької Einsatzkommando 4a та українські поліцаї. В кінці дня тіла вкрили тонким шаром бруду. Протягом двох днів було розстріляно 33 771 євреїв.

Протягом наступних декількох місяців і років, ще тисячі жертв було вбито в Яру, у тому числі євреїв, циган, партизанів, комуністів, інвалідів та радянських полонених. На думку вчених-дослідників Голокосту загалом там було вбито понад 100 000 чоловік. У липні 1943 року німці повернулася аби знищити свідчення про масові вбивства в рамках "Актіоні 1005." Меморіал із вшанування памяті вбитих, нарешті був зведений в урочищі Бабин Яр у 1974 році.

Про Міжнародну школу викладання та вивчення Голокосту при меморіалі «Яд Вашем»

Меморіальний комплекс «Яд Вашем» розташований на горі Пам’яті в Єрусалимі на 45 акрах землі. До його складу входять дослідницькі та освітні центри світового класу, музеї, а також цілий ряд пам'ятників, меморіалів, садів і скульптур — всі необхідні компоненти для значущого і динамічного зберігання пам'ять про Голокост і його жертв. Все це перемежовується із єрусалимськими лісами, оточуючими цю місцину, дозволяючи відвідувачам вивчити його багатогранні елементи у спокійній атмосфері.

Створений рішенням Кнесету в 1953 році, «Яд Вашем» став центром самовизначення для кожного ізраїльтянина, єврея і совісної людина. І хоча з моменту закінчення Другої світової війни минуло понад шістдесят років, інтерес до Голокосту ніколи не припиняється – щороку близько одного мільйона відвідувачів проходять через ворота меморіального комплексу, прагнучи дізнатися більше про най катастрофічну подію сучасної історії і людей, які жили — і померли — на той час.

Міжнародна школа вивчення та дослідження Голокосту при меморіалі «Яд Вашем» - це всесвітній центр із вивчення Голокосту, який залучає студентів та науковців зі всього світу. Кожен рік, міжнародна школа взаємодіє з понад 300 000 ізраїльських студентів і солдатів, а також тисячами викладачів і студентів із Ізраїлю і закордону. Керуючись своєю унікальною педагогічною філософією, міжнародна школа постійно розробляє навчальні матеріали, передові педагогічні онлайн інструменти та програми підготовки викладачів з метою створення індивідуального підходу для різних вікових груп та класів у понад 60 країнах. Викладачі, які проходять програми у міжнародній школі підключаються до мережі освітніх фахівців, які продовжують поширювати педагогічну методологію Яд Вашем по всьому світу.

Про Фонд Віктора Пінчука

Фонд Віктора Пінчука – це незалежний приватний міжнародний благодійний фонд, що базується в Україні. Фонд був створений у 2006 році бізнесменом і філантропом Віктором Пінчуком. Його метою є надати новим поколінням можливість стати творцями майбутніх змін. Серед програм фонду: освітні проекти, сприяння міжнародній інтеграції України, надання доступу до сучасного мистецтва та охорони здоров’я.

Серед численних проектів Фонду - найбільша в країні стипендіальна програма «Завтра.UA», міжнародна стипендіальна програма «Всесвітні студії» (WorldWideStudies) для молодих українських фахівців, «Публічні лекції» для українських студентів за участю відомих міжнародних діячів, а також створення Київської школи економіки. Проекти зі сприяння інтеграції України до Європи та світу за підтримки Ялтинської європейської стратегії (YES) – міжнародної незалежної організації зі сприяння приєднання України до ЄС та світу, а також Круглий стіл з питань філантропії та Українська ланч-конференція в Давосі, які щорічно проводяться Фондом під час Всесвітнього економічного форуму. Серед інших проектів Фонду - PinchukArtCentre - найбільша і найдинамічніша арт-інституція в Центральній і Східній Європі – яка пропонує вільний вхід і прийняла на сьогоднішній день понад 2,2 мільйона відвідувачів, а також створення по всій Україні мережі сучасних центрів надання допомоги новонародженим «Колиски Надії».

Серед великих проектів і програм із сприяння толерантності, прав людини і вивчення Голокосту Фонд (спільно із Стівеном Спілбергом) випустив документальний фільм про Голокост в Україні "Назви своє ім'я"; був організований показ виставки «Голокост від куль» у Нью-Йорку і в Україні; підтримка роботи Патріка Дюбуа; і розроблені навчальні програми для України з вивчення історії Голокосту.

Share |

Повернутися до списку статей

Відео

RSS Все відео
22.02.2024

7-й Український ланч з нагоди Мюнхенської конференції з безпеки (MSC 2024)

23.01.2024

Український Сніданок у Давосі 2024. Анджей Дуда, Девід Кемерон, Дмитро Кулеба, Христя Фріланд

10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

19.09.2023

YES КОМАНДНИЙ ПУНКТ: Відкриття щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії 2023

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 

Новини

RSS Усі новини

У Полтаві відкрили надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY

12.04.2024

Відтепер інноваційний реабілітаційний центр для військових RECOVERY працюватиме і в Полтаві. Це вже 12-й центр всеукраїнської мережі, яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України. Тут зможуть отримувати безоплатні й доказові реабілітаційні послуги 2000 військових щороку.

В одеському реабілітаційному центрі RECOVERY Віктора та Олени Пінчуків запрацювало друге відділення

01.04.2024

В Одесі відкрили ще одне відділення інноваційного реабілітаційного центру RECOVERY, який надає безоплатну допомогу пораненим військовим із квітня 2023 року. Відтепер тут щороку зможуть відновлюватися понад 1500 захисників і захисниць України.


У Дніпрі відкрили вже третій реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY

22.03.2024

Надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових розпочав роботу в Дніпрі. Це вже 11-й центр національної мережі RECOVERY, яку заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України.

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»